Sinisimpukan (Mytilus trossulus) esiintymistodennäköisyys, Ormskär

Kartta kuvaa sinisimpukan (Mytilus trossulus)  esiintymistodennäköisyyttä Ormskärin ympäristössä Korppoossa (mitä tummempi sävy, sitä suurempi todennäköisyys).

Kartta on tuotettu matemaattisen mallinnuksen avulla seuraaviin ympäristömuuttujiin perustuen:

Kartan laatimisessa käytettiin hyväksi myös Metsähallituksen vedenalaista videoaineistoa ja Alleco oy:n sukelluslinjoja, joilla on arvioitu sinisimpukan peittävyyksiä.

Karttaa on käytetty pohja-aineistona laadittaessa Ormskärin alueen habitaattikarttaa (EUNIS 4). Laajimmat sinisimpukkaesiintymät löytyvät habitaateista Suojaisat circalitoraalin kovat pohjat ja Sinisimpukkapeitteiset sedimenttipohjat.

Karttaa soveltuu käytettäväksi alueen yleiskuvaukseen ja suunnittelun tueksi.

Lisätietoja aineistosta

Aineistontuottajan toimittama aineistokuvaus (pdf)

Suomen ympäristökeskus

Sinisimpukka

Kuva © Metsähallitus 2005

Sinisimpukka viihtyy 0-10 metrin syvyydessä ja muodostaa usein tiiviitä kasvustoja kiville ja muille kiinteille alustoille. Se viihtyy myös jyrkillä, eksponoiduilla kalliorannoilla, usein merirokon (Balanus improvisus) seurassa. Valtameressä sinisimpukka kasvaa huomattavasti suuremmaksi kuin Itämeressä, ja sitä arvostetaan ravitsevana ja herkullisena ravintona. Tieteellisesti sinisimpukka luokitellaan simpukoiden lahkoon ja nilviäisten pääjaksoon.

Lisää tietoa sinisimpukasta Aaltojen alla -sivustolla

Aineiston kattavuus

Näytekuva aineistosta,
sivu 1 km pituinen.
 

Karttamerkit

Sinisimpukka. Kuvassa erottuvat hyvin simpukan vedenotto- ja hylkyaukko. Kuva: Metsähallitus 2007.