Meddelanden från Åbo Akademi
   | Meddelanden från Åbo Akademi |
   | nr 17 | 25.11.2011 |
Meddelandens pärm

Alumner ordnar bal

***BILD***
Klackarna i taket på Brahebalen 2010. Sång och dans står på programmet också denna gång.

• Brahebalen har ordnats vartannat år sedan 2004. I början av 2012 är det dags för den femte i ordningen, då balen går av stapeln i Kåren lördagen den 28 januari med start klockan 18.30.

– Brahebalen är Akademiföreningen Åbo Akademikers stora fest. Det är lite speciellt i år i och med att föreningen, som förresten är landets äldsta alumnförening, fyller nittio år, säger alumnkoordinator Ingela Ollas.

Till programmet hör en festmiddag som serveras av sjungande servitörer från Brahe Djäknar. Efter middagen fortsätter festen med mingel och dans till musik av Moonlighters, och dessutom uppträder en artist som hålls hemlig fram till festen.

– Överraskningsgästen är på väg till Finland enkom för det här. Jag vill inte säga mera, men det handlar om en person som är ett musikaliskt stjärnskott.

Balen är av typen akademisk årsfest. Klädkoden är frack eller mörk kostym för män, medan kvinnorna bär långklänning. Festen riktar sig till alumner, ÅA-anställda och -vänner, samt alla andra som känner någon anknytning till akademin.

Balen kostar 85 euro per person och anmälningar görs senast den 19 december.

– Anmälningar har kommit från runtom i Svenskfinland och från Sverige, och fler droppar in i strid ström. Vi är för tillfället uppe i 110 anmälningar och dessutom finns det obekräftade reserveringar, så det gäller att rappa på, säger Ollas.

– Man samlar ihop ett gäng man vill festa med och anmäler sig. Vi beaktar önskemål om bordsplacering så långt det går.

Anmälningar görs via www.abo.fi/aboakademiker,

per telefon 050-409 64 26 eller per e-post på ingela.ollas@abo.fi.

TEXT: NICKLAS HÄGEN