Huvudsidan | På gång | Föreningen | Ostämt | Länkar | About us in English | Gästbok
Anlita Otakt för kurs
20652 besökare sedan 10.5.2002
Föreningen | Styrelsen | Dokument | Kontakt | Bildarkiv

Otakt är föreningen för dig som älskar att dansa, som har dansat  folkdans förut och vill fortsätta och för dig som aldrig dansat men  vill lära dig. Du behöver varken ha förkunskaper, par eller folkdräkt för att komma med, det är bara att dyka upp på våra övningar på ASA C, Fänriksgatan 3C, torsdagar kl 18-20. Nya medlemmar är alltid välkomna och vi anpassar övningarna efter deltagarna, så att både nybörjare och vana dansare får ut någonting.

Hösten är gratis för nya medlemmar.

Förutom dansövningar ordnar vi fester, bastukvällar och annat program.  Dessutom åker vi emellanåt på resor och kurser i Finland och utomlands. 

Föreningens huvudaktivitet är ändå torsdagsövningarna, där alla dyker upp i mån av tid och möjlighet. Att missa några övningar är alls ingen katastrof, men den som vill vara med på uppträdanden bör förstås vara med på så många övningar som möjligt inför det.

Hur mycket uppträdanden och annat extraprogram som ordnas är helt upp till medlemmarna, och var och en deltar i det som intresserar.

Folkdräkt använder vi vid uppträdanden och jubileer, och vi har gott om lånedräkter för den som inte har egen.

Folkdräktsinformation, skriven av dräktansvariga Maria Ekqvist

Liten Stämmo-kom-ihåg-lista


Övrig information

Lite historia och kuriosa:

Otakt:

Enligt vad som berättas uppkom föreningens namn såhär: I början av sjuttiotalet var det några som funderade på att grunda ett folkdanslag för studerande vid Åbo Akademi. En av dem frågade sin goda vän om inte han också ville vara med. "Jag kommer bara med om jag får dansa i otakt", sade han. Och så fick föreningen sitt namn

Den första otaktövningen hölls 9:e november 1972, och sedan har det rullat på. Sedan 1973 är Otakt specialförening under Åbo Akademis Studentkår och brukar delta i studenttraditionerna, bland annat syns vår fana som vi haft sedan 1981 i festtåg nu och då.

Ostämt är Otakts spelmanslag för den som ännu heller vill spela folkmusik än dansa. Eller för den som vill göra både och. Ostämt har varit med oss nästan från starten i början av 70-talet.

Ostyrt är (st)yrelsens e-postlista. Även om vi kallar oss yrelsen ibland så brukar saker ordna sig ganska bra...

För vanliga medlemmar finns knetofs-listan, som är en av Åbo Akademis äldsta och där man får information om otaktaktiviteter och annat dansrelaterat. Där finns både nuvarande och tidigare medlemmar och andra intresserade. Alla som är med på listan kan (och får gärna) själva bidra till innehållet.

Oljudet är den cd-spelare eller motsvarande maskin som sköter musiken då vi dansar utan spelmän.

Odjuret är vår maskot. Han är en ganska liten hund, men det kan vara bra att hålla sig väl med honom, för man vet ju aldrig när han växer upp och blir större och farligare en dag.Otakt har fått honom i gåva till 20- eller 25- årsjubileet av två äldre medlemmar Anita Lövdahl och Ulla Forsberg.
Vad som egentligen hände med Odjuret under den första tiden och om han kanske också hade något annat namn då är höljt i dunkel, men han återupphittades våren 2009 fastbunden bakom gamla Oljudet uppe i Skrubben. Eftersom han då suttit där i minst fem år är han mycket sugen på nya äventyr... Numera har Odjuret också en Facebook-sida, https://www.facebook.com/pages/Odjuret/120508771353427

Oredan kallar vi ibland vår skrubb i Gillesgården där vi förvarar dräkter och annat nödvändigt.

Osnutet skulle vara namnet på vårt barnlag, om vi hade ett.

Några resor genom tiderna: